Volvo, Scania, MAN, DAF och Mercedes på plats!

Trailer Trucking Festival kombinerar nytta med nöje. För förutom att umgås, lyssna på skön musik, kolla på fräcka stuntuppvisningar och en massa annat kul finns det över 80 utställare från branschen på plats. Bland annat finns det möjlighet att provköra flera lastbilsnyheter. Nedan går vi igenom vad respektive lastbilstillverkare väntas ha med sig den 30-31 augusti till Mantorp. Förresten, du har väl skaffat dig biljetter? Om inte – gör det snabbt och enkelt via denna länk.

Volvo FH16 750 ”The sound of Swedish Metal”.

Heavy Metal i Volvos monter

I Volvo Lastvagnars monter kommer besökare bland annat att kunna se en dubbel uppsättning av Swedish Metal-lastbilar. Här visas årets ”The sound of Swedish Metal”, en Volvo FH16 750 8×4 krok- och kranbil, som är en hyllning till svensk Heavy Metal-kultur, Sweden Rock och Volvos eget arv. Den grafiska designen är baserad på rytmen och ljudet som kommer ur en D16-motor.

Fjolårets Swedish Metal-lastbil finns också på plats i Mantorp, en Volvo FH16 750. Den döptes till ”Swedish Metal” som en hyllning till både Volvos rötter och hårdrocken. Volvo Lastvagnar kommer att sälja ”Swedish Metal”-lastbilen via auktion och denna auktion drar igång på Trailer Trucking Festival.

Volvo visar även upp en fjärrstyrd FH16 med XXL-hytt och ett antal nyckelfärdiga fordon.

– Vi kommer också att ha prisutdelning i vår monter, där vi bland annat delar ut ”High Mileage Award”; en hyllning till Volvolastbilar som rullat minst 150.000 mil i ur och skur, berättar Susanne Frödin, PR- och informationsansvarig på Volvo Lastvagnar Sverige.

Lastbilspodden besöker Volvo-montern och det erbjuds också provkörning av I-Save, Volvo Dynamic Steering och FH LNG (flytande naturgas).

Dessutom ställer ju FH16-klubben ut medlemsbilar där målsättningen är att samla så många FH16 och F16 som möjligt.

Samtidigt som V8:an jubilerar lanserar Scania också en ny version av 13-litersmotorn. 

SCANIA: V8-jubileum och ny 13-litersmotor

Scanias prestigefyllda V8:a som fyller 50 år kommer självklart också vara en fokus på Mantorp, denna arbetshäst som genom året utvecklats. Och Jennifer Erdtmann som är kommunikationschef på Scania noterar att den nya lastbilsgeneration som nu visas prisats i många bränsletester runt om i Europa.

– Ännu roligare att åkarna, som är våra kunder, själva berättar om den höga komforten och den fina förarmiljön, och att köregenskaperna är riktigt bra. Det är det som räknas.

Vid montern kommer det att stå en rad fordon med Scania V8 från åkerier i trakten. De kommer också att kunna berätta om fordonen och om sina körningar.

En nyhet är att Scania nu lanserar en ny version av 13-litersmotorn. Denna motorfamilj kompletteras nu med en 540-hästarsversion som har ett vridmoment på 2.700 Nm mellan 1.000 och 1.300 varv/minut. Sedan tidigare finns 13-litersmotorn med en effekt på 370, 410, 450 och 500 hk.

Kläm och känn på nya Actros eller provkör på Mantorpsovalen.

Mercedes hälsar välkommen till framtiden

Mercedes-Benz önskar mässbesökarna välkomna till framtiden och visar upp sina nya lastbilar, Actros och Arocs, med innovationer både när det gäller bränsleekonomi och säkerhet. Besökarna har chansen att uppleva skillnaden med alla innovationer, exempelvis Mirror Cam – en lastbil utan backspeglar, Multimedia Cockpit – en modern förarmiljö med digitala displayer och Predictive Powertrain Control – en intelligent farthållare.

För den som är sugen finns det också möjlighet att provköra nya Actros på Mantorpsovalen.

DAF lanserar Exlusive Line som är en fullutrustad dragbil med bland annat rostfria kjolar och heltäckande gångbord.

Svensk final för DAF Driver Challenge

DAF kör denna helgen Sverigefinalen i DAF Driver Challenge på Mantorp Park. Vinnaren i denna tävling kommer att representera Sverige i den internationella finalen i september.

Det kommer också att erbjudas möjlighet att provköra DAF och i samband med Trailer Trucking Festival lanseras också DAF Exlusive Line. Detta är en fullutrustad dragbil med bland annat skinnklädsel, rostfria kjolar, heltäckande gångbord och verktygslåda.

En kraftfull dragbil med kran för tunga uppdrag.

MAN har med sig TGX-dragare med stor kran

En TGX dragbil 28.500, 6×2, med en rejäl Fassi-kran är en kundbil som kommer att visas MAN:s monter.  Här står också en annan kraftfull dragbil i form av en treaxlig TGX 28.500 Xlion.

Och mässbesökarna kommer också att kunna provköra MAN runt Mantorp Parks korta slinga.

 

By | 2019-08-26T14:36:06+00:00 augusti 26th, 2019|Okategoriserade|Kommentarer inaktiverade för Volvo, Scania, MAN, DAF och Mercedes på plats!

About the Author: