Information om Nordic Trophy 2019-05-03T13:30:46+00:00

Nordic Trophy 2019

Nordic Trophy är tävlingen för snygga lastbilar från hela Norden och övriga Europa som startades av tidningen Trailer 1980, då under namnet ”Sveriges Tuffaste Lastbil”. Tävlingen med fräcka lacker, fantastiska motiv, blänkande krom, fantasifulla inredningar och finurliga och innovativa byggnationer.
Vissa nöjer sig med något litet. En snygg gardin, en diskret dekor, ett mindre motiv, lite extra rostfritt. Andra löper linan fullt ut och bygger om i stort sett allt. Men alla som valt att ge sin lastbil en personlig stil kan visa upp den i Nordic Trophy.
Tävlingen avgörs vart annat år på Elmia Lastbil i Jönköping och vart annat år på Trailer Trucking Festival på Mantorp Park. I år ska den 40:e tävlingen i ordningen avgöras på Trailer Trucking Festival, fredag-lördag 30-31 augusti.
För två år sedan deltog över 350 bilar från 13 länder i Europa. I år kommer det att finnas plats för cirka 400 bilar på Nordic Trophy-fältet. Publiken är alltid med och utser vinnaren genom att rösta på sina favoriter. De tio finalisterna från förra årets tävling utgör årets Mästarklass. Bland de övriga kommer 150 bilar utses som tävlande i Utmanarklassen. Övriga bilar deltar ändå i festen men utom tävlan.

De fem bilar i respektive klass som får flest röster av publiken kommer att gå vidare till final och gör där upp om totalsegern i 2019 års Nordic Trophy.

Utöver publikomröstningen bedömer en jury också samtliga bilar i Mästar- och Utmanarklassen i ett antal olika sido-klasser beroende på transportuppgift och byggnation. Exempelvis Bästa Dragbil, Bästa Styckegodsbil, Bästa Timmerbil osv.