Information om Nordic Trophy 2017-04-12T15:45:33+00:00

Nordic Trophy 2017

Nordic Trophy

Nordic Trophy är tävlingen för snygga lastbilar från hela Norden och övriga Europa som startades av tidningen Trailer 1980, då under namnet ”Sveriges Tuffaste Lastbil”. Tävlingen med fräcka lacker, fantastiska motiv, blänkande krom, fantasifulla inredningar och finurliga och innovativa byggnationer.
Vissa nöjer sig med något litet. En snygg gardin, en diskret dekor, ett mindre motiv, lite extra rostfritt. Andra löper linan fullt ut och bygger om i stort sett allt. Men alla som valt att ge sin lastbil en personlig stil kan vara med och tävla i Nordic Trophy.

Tävlingen avgörs vart annat år på Elmia Lastbil i Jönköping och vart annat år på Trailer Trucking Festival på Mantorp Park. I år ska den 38:e tävlingen i ordningen avgöras på Trailer Trucking Festival, fredag-lördag 25-26 augusti.
För två år sedan deltog över 250 bilar från tio länder i Europa. Publiken är alltid med och utser vinnaren genom att rösta på sina favoriter. De tio finalisterna från förra årets tävling utgör årets Mästarklass. Alla övriga bilar tävlar i Utmanarklassen.
De fem bilar i respektive klass som får flest röster av publiken kommer att gå vidare till final och gör där upp om totalsegern i 2017 års Nordic Trophy.

Utöver publikomröstningen bedömer en jury samtliga bilar i ett antal olika klasser beroende på transportuppgift och byggnation. Exempelvis Bästa Dragbil, Bästa Styckegodsbil, Bästa Timmerbil osv.