Kranmästerskap på rolig bana

I samarbete med Hiab arrangeras SM i krankörning på Trailer Trucking Festival. Tävlingen drar igång kl 09 på lördagen och platsen är monter nr A38. Bengt Ekblom, som är tävlingsledare, berättar att det blir en både rolig och utslagsgivande bana.

– Det handlar om precision och där det gäller att arbeta med flera funktioner samtidigt ifall man ska få en bra tid. Vi har testat banan och räknar med en idealtid kring två minuter, säger Bengt.

I ett moment handlar det om limbo då det gäller att trä en pinne under ribba och på slutet av banan kommer det sedan att smälla lite.

Med skopan ska den tävlande hämta upp en ballong och klämma ihop den tills den smäller. Samtidigt som ballongen går sönder ramlar det ner en vikt som ska landa i en cirkelformad bana där det finns flera zoner. Och för att slippa tidstillägg gäller det då att vikten landar i den mittersta cirkeln.

Missa inte heller vår stora branschutställning eller allt annat kul som händer inne på träffområdet. Köp din biljett redan idag på följande länk.

By | 2019-08-23T08:42:43+00:00 augusti 23rd, 2019|Nyheter|Kommentarer inaktiverade för Kranmästerskap på rolig bana

About the Author: